duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Pyszny kapu?niak

Pyszny kapu?niak

Sk?adniki:

  • wywar z ko?ci 1,5 litra
  • kiszona kapusta 60 dag
  • cebula 1 sztuka
  • w?dzony boczek 5 dag
  • smalec 3 dag
  • m?ka pszenna 3 dag
  • li?? laurowy
  • sl i pieprz

Sposb wykonania:

Kapust? nale?y dobrze odcisn?? z soku i pokroi? na drobno, prze?o?y? do garnka, doda? oko?o 1 szklank? wody i zagotowa?. Gdy ju? kapusta si? ugotuje nale?y doda? do niej wywar z ko?ci. Ze smalcu i m?ki nale?y przygotowa? zasma?k? i doprawi? ni? zup?. Boczek nale?y pokroi? w kosteczk? i doda? do kapu?niaka. Cebulk? nale?y podpiec na ogniu i doda? do zupy. Ca?o?? doprawi? do smaku sol? i pieprzem. Wrzuci? li?? laurowy.

 
Przepisy przepis
przepis na