duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Zupa pieczarkowa z makaronem

Zupa pieczarkowa z makaronem

Sk?adniki:

  • 40 dag. pieczarek
  • 3 pod?u?ne serki topione o smaku ?mietankowym
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • makaron nitki
  • natka pietruszki
  • olej
  • majeranek
  • vegeta
  • sl i pieprz

Sposb wykonania:

Pieczarki i marchewki zetrze? na tarce o du?ych oczkach. Cebul? pokroi? w drobn? kostk?. Do 1 litra wody wrzuci? 3 serki topione i gotowa? , a? si? dok?adnie rozpuszcz?. Na patelni podsma?y? pieczarki, marchewki, cebul? i troch? posiekanej natki. Gdy wszystko si? podsma?y i poddusi , wrzuci? do wody z serkami i zagotowa?. Pod koniec gotowania doprawi? sol?, pieprzem i veget? i doda? szczypt? majeranku. Ugotowany i odcedzony makaron u?o?y? na talerzach i zala? zup?.

 
Przepisy przepis
przepis na