duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Kapu?niak z bia?ej kapusty

Kapu?niak z bia?ej kapusty

Sk?adniki:

  • ok. 3 litry bulionu
  • 50 dag bia?ej kapusty
  • 20 dag ziemniakw
  • 15 dag marchwi
  • 7 dag pietruszki
  • 5 dag selera
  • 2 li?cie laurowe
  • 15 dag w?dzonego boczku
  • majeranek
  • 20 dag cebuli
  • 2 ?y?ki oleju
  • sl i pieprz

Sposb wykonania:

Bulion zagotowa?. Ziemniaki, marchew, pietruszk? i seler obra? ze skrki i op?uka?.
Ziemniaki pokroi? w kostk?, marchew pokroi? w plasterki, a pietruszk? i seler zetrze? na tarce o du?ych oczkach.
Do gotuj?cego si? bulionu w?o?y? ziemniaki, marchew, pietruszk?, seler i li?ci laurowe.
Gotowa? 10 minut na ?rednim ogniu. Bia?? kapust? op?uka? i poszatkowa?.
Doda? do gotuj?cej si? zupy i gotowa? oko?o 20 minut na ?rednim ogniu pod przykryciem.
W?dzony boczek pokroi? w kostk? i zrumieni? na oleju. Cebul? obra?, umy? i pokroi? w kostk?.
Doda? do boczku i razem sma?y?. Nast?pnie doda? do zupy i razem gotowa? jeszcze oko?o 5 minut.
Na koniec doda? majeranek, sl i pieprz do smaku. Smacznego !!!
 
Przepisy przepis
przepis na