duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - ?ledz po ?ydowsku

?ledz po ?ydowsku

Sk?adniki:

  • filety ze ?ledzi
  • mleko
  • pomara?czo
  • mandarynka
  • jab?ko
  • kiszony ogrek
  • cebula
  • 3-4 ?y?ki majonezu
  • 1 ?y?ka soku z cytryny
  • cukier, sl i pieprz

Sposb wykonania:

?ledzie przez kilka godzin moczymy w mleku.Nast?pnie wyj??, pokroi? w dzwonka.
Mandarynk?, pomara?cz, jab?ko, cebul? i ogrek obra? i pokroi? w drobn? kostk?.
Majonez wymiesza? z sokiem z cytryny, przyprawi? sol?, pieprzem, cukrem, po??czy? z owocami, ogrkiem i cebul?.
Dzwonka ?ledzia u?o?y? na p?misku, pola? rwnomiernie sosem i odstawi? do lodwki na 2 - 3 godziny.
 
Przepisy przepis
przepis na