duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Wo?owina duszona w warzywach

Wo?owina duszona w warzywach

Sk?adniki:

  • 1 kg mostku wo?owego
  • 2 cebule
  • 2 pomidory
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 1 szklanka wrz?tku
  • 2 ?y?ki oleju
  • 2 z?bki czosnku
  • sl i pieprz

Sposb wykonania:

Mi?so umy?, czosnek rozetrze? z sol? i pieprzem, natrze? mi?so, odstawi? na godzin?.
Mi?so zarumieni? na oleju z obu stron i wyj??.
Cebul? obra?, posieka?, w?o?y? do gor?cego oleju i sma?y? na ciemnoz?oty kolor.
W?o?y? mi?so go garnka z cebul?, wla? wod?, doda? uprzednio sparzone,
obrane ze skrki i pokrojone w kostk? pomidory.
Dusi? pod przykryciem oko?o 2.5 godziny na wolnym ogniu.
Marchewk? i ziemniaki obra?, umy?, pokroi? w kostk?, doda? do mi?sa i dusi? kolejne 0.5 godziny.
Doprawi? sol? i pieprzem wed?ug uznania.
 
Przepisy przepis
przepis na