duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Wo?owina po meksyka?sku

Wo?owina po meksyka?sku

Sk?adniki:

  • 80 dag wo?owiny gulaszowej
  • 3 ?rednie cebule
  • 1 puszka (850 ml) pomidorw bez skrki (w zalewie)
  • 2 puszki (po 425 ml) czerwonej fasoli
  • 1 puszka (425 ml) kukurydzy
  • 3 z?bki czosnku
  • 1 pikantna czerwona papryczka chili
  • 3 ?y?ki oleju
  • 1 ?y?eczka pikantnej papryki w proszku
  • 1 ?y?ka m?ki
  • 1 p?czek bazylii
  • sl i pieprz

Sposb wykonania:

Wo?owin? umy?, osuszy?, pokroi? na ma?e kawa?ki. Cebul? i czosnek obra?.
Cebul? pokroi? w drobn? kostk?, czosnek w plasterki. Pikantn? papryczk? oczy?ci?, umy? i pokroi? w kr??ki.
W du?ym garnku rozgrza? olej, podsma?y? czosnek z cebul?.
Podsma?ony czosnek i cebul? wyj?? i na tym samym oleju podsma?y? porcjami wo?owin?.
Nast?pnie doda? czosnek, cebul? i pikantn? papryczk?, doprawi? na pikantnie sol?, pieprzem i papryk? w proszku.
Oprszy? m?k? i zasma?y?. Podla? mi?so szklank? wody, doda? pomidory z puszki.
Doprowadzi? do wrzenia i gotowa? na ?rednim ogniu pod przykryciem 30-40 minut.
Fasolk? i kukurydz? os?czy?, doda? do mi?sa i krtko podgrza?.

Danie jeszcze raz przyprawi? i posypa? drobno posiekan? bazyli?.
Podawa? razem z ugotowanym na sypko ry?em .

 
Przepisy przepis
przepis na