duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Schab w sosie pieczarkowym

Schab w sosie pieczarkowym

Sk?adniki:

  • kg schabu
  • kg pieczarek
  • 2 zupy pieczarkowe w proszku
  • 1 jogurt naturalny (150g)
  • zielona pietruszka
  • sl i pieprz

Sposb wykonania:


Pieczarki op?uka? i pokroi? w s?upki. Wrzuci? do wrz?cej wody i gotowa? ok. 30 minut. Nast?pnie odcedzi?.
Mi?so pokroi? na kotleciki i rozbi?. Lekko posoli? i popieprzy?. Nast?pnie obsma?y? na t?uszczu z dwch stron.
Zupy pieczarkowe rozpu?ci? w 1 litrze wody, doda? jogurt, zielon? pietruszk? i wymiesza?.
Do tego w?o?y? opieczone porcje mi?sa i dusi? oko?o 45 minut. Nast?pnie wyj?? mi?so.
W szklanki wody rozmiesza? 2 ?y?ki m?ki i wla? do gotuj?cego si? sosu i zagotowa?.
Do sosu doda? wcze?niej ugotowane pieczarki i z powrotem prze?o?y? mi?so. Porcja dla 4 osb.
 
Przepisy przepis
przepis na