Potrawka z kaszy gryczanej i zielonego groszku
Sk?adniki:
- 50 dag wieprzowiny (np. karczku)
- ok. szklanki bulionu
- 4 ?y?ki oleju
- 1 woreczek kaszy gryczanej (10 dag)
- 1 puszka zielonego groszku
- przyprawa w p?ynie Maggi
- sl i pieprz
Sposb wykonania:
Wieprzowin? op?uka?, osuszy? i pokroi? na ma?e kawa?ki. Prze?o?y? na rozgrzany olej i zrumieni?. Doda? bulion i wymiesza?. Dusi? na ma?ym ogniu pod przykryciem przez oko?o 30 minut, od czasu do czasu mieszaj?c. Kasz? gryczan? ugotowa? w osolonej wodzie. Zielony groszek os?czy? z zalewy. Do mi?kkiej wieprzowiny doda? kasz? gryczan? i zielony groszek. Ca?o?? dok?adnie wymiesza?. Przyprawia? do smaku przypraw? w p?ynie Maggi, sol? i pieprzem. Smacznego !!! |
|