duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Sk?adniki:

  • 500 g zielonej fasolki szparagowej
  • 2 ?y?eczki octu winnego
  • 3 ??tka
  • szkl. ?mietany
  • 2 ?y?eczka mas?a
  • 1 ?y?ka francuskiej musztardy
  • sl i pieprz

Sposb wykonania:

Fasolk? ugotowa? do mi?kko?ci.
W mi?dzy czasie ??tka uciera? nad par? z dodatkiem musztardy i mas?a aby powsta?a g?adka puszysta masa .
Nastepnie doda? ?mietan? i miesza? ok. 3 min. potem doda? ocet, wymiesza? i odstawi?.
Fasolk? odcedzi?, oczy?ci? z w?kien i pola? musztardowym sosem.
 
Przepisy przepis
przepis na