duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Krem szparagowo-?mietanowy

Krem szparagowo-?mietanowy

Sk?adniki:

  • 1 kg szparagw
  • 4 jajka
  • szkl. startego parmezanu
  • 2 szkl. t?ustej ?mietany
  • sl i pieprz

Sposb wykonania:

Szparagi pokroi? na kawa?ki, ktre zblanszowa? w osolonej po czym zahartowa? w zimnej wodzie.
Nast?pnie szparagi wymiesza? z roztrzepanymi jajkami, ?mietan? oraz parmezanem.
Doprawi? do smaku sol? oraz pieprzem.
Prze?o?y? szparagow? mas? do dwch foremek, ktre wstawi? do brytfanny wype?nionej wod? .
Wstawi? ca?o?? do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 30 minut.
 
Przepisy przepis
przepis na