duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Soczewica

Soczewica

Sk?adniki:

  • 0.5 kg soczewicy
  • 1 ??ka mas?a
  • 1 ?y?ka m?ki
  • 1 ?y?ka octu
  • 1 ?y?ka cukru
  • sl

Sposb wykonania:

Soczewic? zagotowa? w sporym garnku, odla? wod?, przep?uka? na sicie zimn? wod?, w?o?y? do garnka,
dola? ciep?ej wody i gotowa? na wolnym ogniu oko?o 30-45 minut.Gdy b?dzie mi?kka, posoli? i odcedzi?.
Rozpu?ci? na patelni ?y?k? mas?a, doda? ?y?k? m?ki, rozetrze?, dola? ocet i sok z soczewicy,
wymiesza?, doda? ?y?k? upalonego na suchej patelni cukru, wymiesza? sos z soczewic? i poda?.
 
Przepisy przepis
przepis na