duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Faszerowane pomidory

Faszerowane pomidory

Sk?adniki:

  • 6 pomidorw
  • 300 g mielonej ciel?ciny
  • 1 cebula
  • szkl. bia?ego wina
  • 4-5 ?y?ek oliwy
  • 1 listek laurowy
  • 2 go?dziki
  • 250 ml beszamelu
  • sl i pieprz

Sposb wykonania:


Z pomidorw ?ci?? wierzchy po czym wydr??y? z nich mi??sz.
Nast?pnie oprszy? sol? wydr??one pomidory i odstawi? aby ?ciek? z nich sok.
W mi?dzy czasie posieka? cebul? i zeszkli? j? na rozgrzanej oliwie, doda? ciel?cin?.
Trzyma? przez chwile na ogniu i doda? wino oraz rozgnieciony mi??sz z pomidorw.
Ca?o?? dok?adnie wymiesza?, wrzuci? jeszcze listek laurowy i go?dziki.
Doprawi? jeszcze do smaku sol? i nape?ni? mas? pomidory.

Pomidory wy?o?y? na brytfannie wysmarowanej t?uszczem i przykry? beszamelem.
Wstawi? do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.
 
Przepisy przepis
przepis na