duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Dorsz duszony z pieczarkami

Dorsz duszony z pieczarkami

Sk?adniki:

  • 80 dag filetw z dorsza
  • 4 ?y?eczki soku cytrynowego
  • 2 du?e pory
  • 2 szklanki wody
  • 20 dag pieczarek
  • 1 ?y?eczka mieszanki suszonych zi? wedle uznania
  • sl i pieprz

Sposb wykonania:

Filety z dorsza natrze? sol? i pieprzem. Do garnka wla? wod?, zagotowa?, doda? sok z cytryny. Doda? ryb?.
Pory umy?, odrzuci? zielone cz??ci. Cz??ci bia?e pokroi? w cienkie plasterki. Pieczarki oczy?ci?, umy? i pokroi? w paseczki.
Doda? wraz z porami do ryby. Dusi? pod przykryciem na bardzo ma?ym ogniu 0k. 15 min. W po?owie duszenia doda? zio?a
 
Przepisy przepis
przepis na