duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Pierogi Ruskie

Pierogi Ruskie

Sk?adniki:

  • 50 dag m?ki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 szklanka letniej wody
  • sl
  • Farsz :
  • 1/2 kg ziemniakw
  • 30 dag bia?ego sera
  • 1 du?a cebula
  • t?uszcz
  • sl i pieprz zio?owy

Sposb wykonania:

Z m?ki jajka, wody i szczypty soli zagnie?? ciasto. Powinno byc bardzo dobrze wyrobione.
Ziemniaki ugotowa? i dok?adnie ugnie??, dodajac pokruszony bia?y ser.
Doda? cebul? usma?on? na z?oty kolor, doprawi? sol? i pieprzem zio?owym. Farsz powinien by? pikantny.
Ciasto rozwa?kowa? na grubo?? ok 2 mm, wykroi? szklank? kr??ki, na?o?y? farsz, z?o?y? na p? i dobrze zlepi? brzegi pierogw.
Pierogi wrzuca? na wrz?ca i osolon? wod?. Zamiesza?. Gdy wyp?yn? na wierzch gotowa? jeszcze ok 3 min. na wolnym ogniu.
Podawa? polane mas?em lub s?onink? z przesma?on? cebul?.
Smacznego !!!
 
Przepisy przepis
przepis na