Spaghetti Palermo
Sk?adniki:
- 15 dkg kie?basy z indyka
- 35 dkg mi?sa z udek kurczaka
- 1 opakowanie makaronu spaghetti
- 2 suszone pomidory pokrojone w paseczki
- 2 ?y?ki mas?a
- 2 czerwone cebule
- 2 zabki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 10 dkg czarnych oliwek
- 1 ?y?ka octu winnego
- sl i pieprz
Sposb wykonania:
Cebul? pokroi? w kostk? ,czosnek przepu?ci? przez prask?. W du?ym rondlu rozgrza? mas?o, doda? czosnek i cebul?, zeszkli? nie rumieni?c. Doda? kie?bas? i mi?so kurczaka pokrojone w kostk?.Sma?y? przez 3 minuty, przyprawi? sol? i pieprzem. Doda? pozosta?e sk?adniki i powoli dusi?. Makaron ugotowa? wg przepisu z opakowanie, odcedzi?, wyp?uka? zimn? wod? Gdy makaron obcieknie doda? go do rondla z dusz?cym si? sosem. Podgrzewa? mieszaj?ca do momentu a? makaron b?dzie gor?cy . Smacznego !!! |
|