duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Kasza gryczana po staropolsku

Kasza gryczana po staropolsku

Sk?adniki:

  • 200g kaszy gryczanej
  • 1 du?a cebula
  • 150g wo?owiny
  • mid pitny - p? szklanki
  • cukier, pieprz, sl

Sposb wykonania:

Kasz? wsypujemy do garnka, solimy i zalewamy wod? tak by by?o jej ok p? centymetra nad kasz?.
Gotujemy pod przykryciem,. Kiedy woda odparuje zakr?camy gaz a kasza "dochodzi pod przykryciem.
Wo?owin? kroimy w kostk? i podsma?amy na oleju. Cebul? kroimy w drobn? kosteczk? i rwnie? podsma?amy.
Nast?pnie dodajemy je do kaszy oraz wlewamy p? szklanki miodu pitnego, s?odzimy (ok 3 ?y?eczek), dodajemy pieprz i gotujemy na wolnym ogniu.
Kasza powinna mie? s?odkawy smak, je?li jest sucha mo?na doda? odrobin? oleju.
 
Przepisy przepis
przepis na