duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Fasolka po Breto?sku

Fasolka po Breto?sku

Sk?adniki:

  • 1/2 kg fasoli (ja?)
  • kawa?ek skrki od w?dzonego boczku
  • 25 dag dobrej kie?basy
  • 20 dag boczku
  • 2 cebule
  • 2 ?y?ki mas?a
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego
  • sl i pieprz

Sposb wykonania:


Fasol? umy?,namoczy? przez noc.Gotowa?( w tej samej wodzie w ktrej si? wcze?niej moczy?a) do mi?kko?ci
razem z w?dzon? skrk?.Pokrojon? cebulk? zeszkli? na ma?le,kie?bas? i boczek pokroi? w kostk? i i obrumieni? na t?uszczu.
Razem z cebul? doda? do fasoli,w?o?y? koncentrat pomidorowy,przyprawi? do smaku,zagotowa?.
Je?li jest za rzadka mo?na zrobi? zasma?k?.
 
Przepisy przepis
przepis na