duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Jajka faszerowane.

Jajka faszerowane.

Sk?adniki:

  • 6 jaj
  • ugotowane mi?so
  • szynka
  • majonez
  • chrzan
  • szczypiorek
  • sok z cytryny
  • ogrek
  • p? czerwonej papryki
  • pomidor
  • puszka sardynek lub szprotek w oleju
  • p? dymki
  • twaro?ek naturalny
  • kawa?ek pora
  • sl , cukier i pieprz

Sposb wykonania:


Ugotowa? jaja na twardo, obra?. Ka?de jajko przeci?? wzd?u? na po?ow?. usun?c ??tko a w jego miejsce na?o?y? farsz.
Uk?ada? na udekorowanym zielenin? i rozdrobnionymi ??tkami p?misku.

Farsze:

szynkowy: szynk? drobniutko pokroi?, wymieszac? z ??tkiem i majonezem, przyprawi?.

majonezowy: utrze? 2 ugotowane na twardo ??tka z 2 ?y?kami majonezu kieleckiego i doda? posiekany szczypiorek lub szczypior.

mi?sny: mi?so zemle? w maszynce, przyprawi? doda? chrzan i majonez

paprykowy: bardzo drobno posieka? ogrek, p? czerwonej papryki, pomidora i kawa?ek pora wymiesza? z majonezem, przyprawi?.

rybny: dwa ??tka doda? do sardynek lub szprotek z puszki, doda? ?y?k? majonezu, przyprawi?.

pomidorowy: pomidora sparzy? obra? ze skrki, usun?? dok?adnie mi??sz, drobno posieka?, po??czy? z ??tkami i majonezem.


Wszystkie farsze doprawiamy wg upodoba?.

 
Przepisy przepis
przepis na