duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Boczniaki w jajecznicy.

Boczniaki w jajecznicy.

Sk?adniki:

  • 25 dkg boczniakˇw
  • 3-4 jajka
  • Ż szklanki mleka
  • mas?o do sma?enia
  • 1 cebula
  • sˇl i pieprz

Sposˇb wykonania:

Boczniaki umy? ( nie moczy? ), pokroi? w paseczki. Cebule pokroi? w ?wiartki i zeszkli? na roztopionym ma?le.
Doda? grzyby, doprawi? sol? i pieprzem. Dusi? do mi?kko?ci. Jaja wybi? do miseczki, wla? mleko i rozk?ˇci?.
Jaja wla? na patelnie z grzybami. Sma?y? na ma?ym ogniu a? do ?ci?cia.
Doprawi? do smaku. Podawa? z pieczywem.
Smacznego !!!
 
Przepisy przepis
przepis na