duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Grzyby w sosie ?mietanowym

Grzyby w sosie ?mietanowym

Sk?adniki:

  • 1 kg mieszanych grzybw le?nych
  • 2 ?y?ki pokrojonej w kostk? cebuli
  • 1 ?odyga selera naciowego
  • 2 ?y?ki mas?a
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • szklanki kremowej ?mietany
  • 2 ?y?ki wytrawnego wina
  • 1 ?y?eczka sosu Worcester
  • 1 ?y?ka musztardy
  • sl i pieprz

Sposb wykonania:

Grzyby oczy?ci? pokroi? w plastry. Na du?ej patelni rozgrza? mas?o, doda? cebulk? i pokrojony drobno seler naciowy.
Chwil? poddusi?, doda? grzyby i dusi? mieszaj?c oko?o 10 minut. ?mietan? lekko posoli? aby si? nie odwa?y?a,
wymiesza? z bulionem drobiowym, doda? do dusz?cych si? grzybw.Doda? wino, sos Worcester i musztard?.
Doprowadzi? do wrzenia, przyprawi? do smaku. Je?li sos nie b?dzie dostatecznie g?sty mo?emy zag??ci? go m?k?.
Podawa? z pieczywem lub jako dodatek do mi?s.
 
Przepisy przepis
przepis na