duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Grilowane warzywa

Grilowane warzywa

Sk?adniki:

  • 2 kg m?odych bardzo ma?ych ziemniakw
  • 1 p?czek m?odej marchewki
  • 1 p?czek m?odej pietruszki (korze? razem z naci?)
  • 1 p?czek szczypiorku
  • 1 p?czek skoperku
  • olej
  • pieprz, s?odka i ostra papryka, vegeta oraz alufolia

Sposb wykonania:


Ziemniaki, marchew i korze? pietruszki dok?adnie wyszorowa? i wyp?uka?, gdy? ich nie obieramy.
Zielenin? myjemy w zimnej wodzie.
Marchew i pietruszk? pokroi? w kr??ki, zielenin? posieka?, a ziemniaki przekroi? na po?wki.

Na kwadraty z alufolii wy?o?y? porcj? ziemniakw, marchwi i pietruszki, posypa? obficie veget? oraz
spor? ilo?ci? zieleniny, skropi? obficie olejem i zwin?? ko?ce tak, aby powsta? worek (sakiewka).

Grillowa? przynajmniej p? godziny.

 
Przepisy przepis
przepis na