duty free cigarettes
Zdrowo i smacznie - Przepisy kulinarne - Zdrowa kuchnia - Fasolka szparagowa w ?mietanie

Fasolka szparagowa w ?mietanie

Sk?adniki:

  • 500 g fasolki szparagowej
  • 250 g cebuli
  • 250 g pomidorw
  • 200 g kwa?nej ?mietany
  • 1 jajko
  • bazylia (?wie?a lub suszona)
  • sl i pieprz

Sposb wykonania:

Oczy?ci? fasolki i pokroi? na kawa?ki 3-5 cm. Cebul? i pomidory pokroi? .
Wszystko prze?o?y? do namoczonego uprzednio w wodzie garnka rzymskiego. Doprawi? sol? i pieprzem, pola? po?ow? ?mietany.

Przyky? naczynie, wstawi? do zimnego piekarnika i w??czy? na 180-200 stopni na ok 1 godz.
Pozosta?? ?mietan? wymiesza? z jajkiem, bazyli? i doda? pod koniec duszenia do potrawy.
 
Przepisy przepis
przepis na